Onderhoud van uw airco

Voor het optimaal functioneren van uw airconditioning is het verstandig om regelmatig onderhoud te plagen. Een aantal onderhoudsactiviteiten kunt u zelf uitvoeren, voor enkele is het noodzakelijk een specialist in te schakelen.

Filters

Bij dagelijks gebruik van de airco moeten de filters één keer per maand worden gecontroleerd. Afhankelijk van het type filter kunt u deze reinigen met een stofzuiger of uitwassen.

Buitendeel

Verwijder het aanwezige vuil op het buitendeel van uw airco regelmatig, bijvoorbeeld vier keer per jaar. Vuil verstoord de werking van uw airconditioner.

Koelmiddel

Het bijvullen van de airco is een klus voor de vakman. Hij heeft het speciale gereedschap dat nodig is om de airco te openen en kan adviseren over het type koelmiddel.

Jaarlijks onderhoud

Het bijvullen kan onderdeel zijn van een jaarlijkse onderhoudsbeurt. De erkende installateur zal alle onderdelen van de airco controleren en zonodig de filters vervangen.

Vervangingstermijn

Als een airco geregeld goed onderhouden wordt, gaan ze zeker tien jaar mee. Wanneer het systeem niet meer goed functioneert of de reparatiekosten zijn te hoog, dan is het verstandig de airco te vervangen. Nieuwe airco's zijn veelal zuiniger en stiller.

Het goed onderhouden van uw airco is essentieel voor de prestaties ervan. Een goed onderhouden airco functioneert beter en zuiniger, gaat langer mee en is beter voor uw gezondheid.

Vrijblijvende airco offertes

Vraag direct tot maximaal vijf offertes aan bij een airco installateur in uw regio.

airco-offertes.nl - gratis offertes aanvragen voor airco